1. Stap 1
  2. Stap 2
  3. Stap 3

Selecteer ticket

Evenement:

Experience Klassiek met Karen Su (viool) & Ruben Plazier (piano)

Cultuur

16-06-2024

16-06-2024

15:00

17:00

14:30

PA | Podium Azijnfabriek

Triniteitstraat 19 

Den Bosch 

Nederland

Omschrijving:

Ervaar klassieke muziek op een nieuwe en onvergetelijke manier! Stel u voor dat u door een museum loopt en een prachtig schilderij bewondert. Dat is al indrukwekkend, maar wanneer een gids u meeneemt en u vertelt over de diepere betekenis en verborgen details, komt datzelfde kunstwerk echt tot leven. Bij Experience Klassiek doen we hetzelfde voor klassieke muziek. We brengen muziek tot leven met boeiende verhalen en onverwachte wendingen, waardoor u een nog diepere connectie met de muziek krijgt. Zowel in het concertgebouw in Amsterdam als bij u in de buurt vindt u de mooiste klassieke concerten. 

Karen Su
Violiste Karen Su (1998) was de eerste laureate van de International Violin Competition ‘Rodolfo Lipizer Prize’ en de gevierde gastsoliste op het Gergiev Festival.
Ze is geboren in Los Angeles in een muzikale familie. Zowel haar vader als haar oudere zus zijn immers violisten. Haar vader Elmer Su was haar eerste leermeester toen ze vier jaar oud was. Kort daarna liep ze school bij Vesna Gruppman en vervolgens gelijktijdig bij Igor Gruppman. Op haar vijftiende verhuisde Karen naar Nederland om er haar vioolstudies voort te zetten en ze behaalde haar masterdiploma op haar 21e.
Karen trad op als soliste met orkesten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze wordt geregeld gevraagd om op te treden met maestro Roberto Beltrán-Zavala, met wie ze speelt op de grote podia in Mexico. In 2019 bracht ze de Europese première van het herontdekte Tweede Vioolconcerto van Florence Price met maestro Conrad van Alphen.
Naast haar solospel is Karen een actieve en gepassioneerde kamermuzikante en werkt ze samen met musici als Augustin Dumay, Gary Hoffman, Jean-Claude Vanden Eynden en Lorenzo Gatto.

Ruben Plazier
Ruben Plazier, pianist, wordt geprezen om zijn emotionele expressie. Hij behaalde met lof zijn Diplôme Supérieur d’exécution en Diplôme Supérieur Concertiste aan de gerenommeerde Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs, onder de begeleiding van pianist Jean-Bernard Pommier.
Nadat Ruben lessen volgde bij pianist Wibi Soerjadi ontmoette hij op 14-jarige leeftijd de Belgische pianist, Stéphane De May bij wie hij verder studeerde aan het conservatorium van Rotterdam en vervolgens zijn Bachelor diploma behaalde.
Via Stéphane De May leerde hij de Franse pianist Jean-Bernard Pommier kennen bij wie hij uiteindelijk zijn diploma’s Supérieur d’enseignment, Supérieur d’execution en supérieur concertiste met unanimiteit behaalde aan de ecole normale de musique in Parijs. Hiervoor kwam hij jaren lang bij de pianist thuis in Zuid-Frankrijk om piano en kamermuziek lessen bij hem te volgen.
Toen in 2017 het Lets Radiokoor onder leiding van dirigent Sigvards Klava naar Nederland kwam voor een tournee in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam werd Ruben gevraagd met hen te spelen.
Ruben heeft de artistieke leiding van verschillende concertseries in Nederland waaronder het van Cappellen festival, Waalse kerk Breda en Experience Klassiek, een serie met verschillende locaties in Nederland die hij in 2022 begon.

Programma
Vitaly - Chaconne in G-klein
Williams - Schindlers list
Clara Schumann - Romance Op. 22
Edvard Grieg - Viool Sonate No. 2 in G-Klein
Tchaikovsky - Valse-Scherzo
Wieniawski - Polonaise de concert Op. 4

Zondag 16 juni
Aanvang concert 15:00 uur
Deuren zaal geopend 14:30 uur
Verwacht einde 17:00 uur 
€ 22,50*
*prijs excl. servicekosten.

Ticket:
Ticket Aantal Bedrag Servicekosten Subtotaal
Regulier ticket (ongeplaceerde zitplaats) Gestopt€ 22.50€ 0,80 0,00
Totaal (Excl. betalingskosten) 0,00